Sidste nyt

2024:

OBS! Pinsetur 2. Pinsedag er aflyst pga. for få tilmeldte !!

D. 29.04.2024: Aktivitetskalender er opdateret - se her

D. 26.02.2024: Generalforsamling - se her

D. 25.02.2024: Stævne - NAG HorsePro MaratonCup 2023-2024 - se her

D. 06.01.2024: Nytårsfrokost - se herMindeord over Gunnar Strate

Et mangeårigt medlem af Lolland Falster Køreforening er gået bort. Landmanden Gunnar Strate blev 84 år og sov stille ind i hans og Elses hjem i Fjelde d. 29.10.2022 efter længere tids sygdom. Gunnar blev født på en landejendom på Bjerre Mark, hvor han voksede op. Gennem sin barndom og ungdom fik han interessen for naturen og det at drive landbrug. Som ung kom Gunnar på landbrugsskole, hvor han mødte sin Else første gang d. 05.11.1957 - netop den dato, hvor Gunnar bisættes. Gunnar og Else delte hele deres voksne liv sammen. Gunnar og Else boede på Kongstolpevej i Fjelde i 33 år, hvor de drev landbruget de første år, herefter forpagtede de jorden ud. Gunnar tog arbejde på fællesvaskeriet i Maribo, hvor han kørte vasketøj ud, indtil han gik på pension.

I 1992 byggede Else og Gunnar deres nuværende hus på Engestoftevej, hvor Gunnar boede resten af sit liv. På denne ejendom kunne Gunnar dyrke sin store fritidsinteresse for høns og heste. Gunnar har lige siden sin barndom haft stor interesse for heste og ikke mindst for den Jyske hest. De lagde jord og hus til mange heste-arrangementer for Jysk Hesteavl Øst.

Gunnar var flittig udstiller på dyrskue. Han startede med at udstille kvæg på Maribo dyrskue, senere med Jyske heste på Roskilde dyrskue. Her hjemtog han flotte præmier. Ligeledes deltog han i flere opvisninger og shows.

Lolland Falsters Køreforening har Gunnar været medlem af siden 2000. Han har gennem årene bidraget med megen viden om hestens brug i landbruget. Han var en stor hjælp ved den årlige høstdag og ved foreningernes pløjekonkurrencer.

Jeg havde et meget nært venskab med Gunnar, som jeg mødte første gang i 1980. Han var en meget venlig, vidende og hjælpsom mand. Når han hjalp med at køre hestevogn fik vi mange gode snakke på kuskesædet og i lastbilen hjem.

Vores tanker går til Else og familien i denne svære tid.

Ære være Gunnars minde - Carsten Brix.


Pløjestævne den 22. oktober 2022

Husk vi holder pløjestævne i oktober.

Vær opmærksom på tilmelding

Se mere her


Kursus med Henrik Høper

I weekenden den 29. og 30. oktober 2022 kommer Henrik Høper til Kettinge for at undervise i kørsel eller arbejde i dobbeltliner fra jorden.

Sæt X i kalenderen. 

Høstfest 10. september

Invitation til høstfest. Bemærk den korte tilmeldingsfrist. 

Referat af planlægningsmøde for Høstdagen 2022

Klik her for at se referat fra planlægningsmødet for Høstdagen.

Høstfest
I forbindelse med afholdelse af høstdagen på Krenkerup, plejer deltagerne at slutte høstdagen af med at spise fælles aftensmad. Erfaringen har vist at det ofte bliver sent inden oprydning efter høstdagen er overstået og heste og vogne kørt hjem.

Derfor blev det på planlægningsmødet i år aftalt at der i stedet for bliver afholdt en høstfest for alle medlemmer i Lolland Falster Køreforening.

Høstfesten vil blive afholdt lørdag den 10. september 2022 kl. 18 i Kettinge. Maden er egen betaling og der bliver bestilt mad til ca. 150 kr. pr person. Invitation samt præcis pris kommer snarest muligt.

Så sæt et X i kalenderen og lad os mødes til en hyggelig aften.Invitation til Høstmøde

Pinsetur 2022

Husk tilmelding til tur i Roden Skov 2. pinsedag. Se mere her

Finalen i Aveve Maraton Cup 2021-2022

D. 27-03-22

Søndag den 20. marts afholdt Lolland Falster Køreforening, i samarbejde med de sjællandske køreforeninger, finalen i Aveve Maraton Cup på LF Hestesportscenter i Kettinge.

Der var tilmeldt 22 ekvipager, heraf 4 fra LFK 🙂

Dagen bød på højt humør, god musik, fantastisk kørsel, god stemning og godt med publikum hele dagen. Vores lokale kuske kørte sig til nogle rigtig flotte resultater, tillykke til jer alle. Men der skal især lyde et stort tillykke til Bent Lise og Jeanne Thamsen som vandt finalen i Aveve Maraton Cup i B klassen. Flot kørt og flot groom arbejde 👍

Der skal også lyde en rigtig stor TAK til alle der gav en hjælpende hånd både til finalen og til klargøring af bane dagen før. Uden jer kunne vi ikke afholde et stævne. 

Se billeder fra stævnet under fanen Foto - Stævner

Vinder af B klassen Bent Lise og Jeanne Thamsen. Tillykke

Hjælpere til finale i Maraton Cup

Søndagstræning og frokost

Frokost den 6/3 er AFLYST pga for få tilmeldte. 

Fri træning kl 10 bliver stadig gennemført og det vil være muligt at tage madkurven med, så vi i stedet spiser medbragt mad efter træningen.

 Vi vender tilbage med ny dato for en søndagstræning hvor foreningen efterfølgende giver frokost.


Hyggeaften

HUSK hyggeaften den 23. februar

Se mere her

 AFLYST pga. få tilmeldte

D . 21-02-22